Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are în dotare un nou ecograf, în valoare de 200.000 de lei, cumpărat de spital în urma unei donaţii a Asociaţiei Împreună pentru Sănătate.


Suma menţionată provine din sponsorizarea primită de la firma sibiană ALBIS Plastic, se arată într-un comunicat

Noul ecograf a fost amplasat în camera de resuscitare a Unităţii de Primiri Urgenţe, fiind folosit în diagnosticul de urgenţă al pacienţilor care ajung în UPU în stare critică. Ecograful completează aparatura deja existentă, astfel că în acest moment fiecare spaţiu de tratament din acest serviciu beneficiază de un astfel de aparat.

„Este vorba despre un ecograf performant cu trei sonde de examinare ultrasonografică a adulţilor (examinări abdominale, cardiace, ţesuturi moi, vase, pulmonare). S-a decis amplasarea lui în camera de resuscitare, unde ne este extrem de util în diagnosticul de urgenţă al pacienţilor critici. Vine în completarea celorlalte aparate de ecografie din UPU, astfel încât fiecare spaţiu de tratament din serviciul nostru beneficiază de un astfel de aparat, scăzând timpii de investigare a pacienţilor cu această metodă de diagnostic. Un act medical modern şi de calitate se bazează pe o resursă umană bine pregătită şi suficientă ca număr (mai ales în serviciul de urgenţă care se confruntă cu supraaglomerare din punct de vedere al pacienţilor), dar importantă este şi dotarea tehnică corespunzătoare a serviciilor medicale. Pe această cale, dorim să le mulţumim sponsorilor pentru ajutorul oferit nouă şi mai ales pacienţilor noştri”, a declarat dr. Bogdan Csillag, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu.

„Continuăm să sprijinim dotarea SCJU Sibiu cu aparatură modernă. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără generozitatea sponsorilor care ne rămân mereu aproape în acest demers”, a spus Cornel Benchea, preşedintele Asociaţiei Împreună pentru Sănătate.  

Asociaţia respectivă a fost înfiinţată în anul 2011 şi are drept scop atragerea de fonduri băneşti şi bunuri materiale în vederea susţinerii activităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, îmbunătăţirea şi facilitarea procesului de dezvoltare a serviciilor medicale acordate populaţiei.





Medic