Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că 171 de cabinete de vaccinare îşi vor încheia activitatea în perioada următoare. O parte din celelalte cabinete, cu activitate redusă, vor fi probabil transformate în centre de testare.


Au fost identificate 322 de cabinete de vaccinare care au avut activitate redusă în ultimele două săptămâni – adică, mai puţin de zece doze administrate zilnic, a spus preşedintele CNCAV, citat de Agerpres

„Am avut o şedinţă cu colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică şi, analizând fiecare cabinet de vaccinare în parte, 171 îşi vor încheia activitatea în perioada următoare. De asemenea, o parte din celelalte centre vor fi probabil transformate în centre de testare, acolo unde permite circuitul şi accesibilitatea pentru pacient, mai ales în mediul rural”.

O parte din centre vor funcţiona în format hibrid: va exista atât activitate de vaccinare, cât şi activitate de testare, a mai precizat medicul militar. El a dat drept exemplu centrul de vaccinare drive-thru din Deva, unde se face şi testare.

 

Farmacist