Zimmer Biomet Holdings, lider mondial în tehnologie medicală, a marcat investiţia de peste 3,5 milioane de euro şi deschiderea primului birou din România printr-un eveniment oficial, la Ambasada SUA din Bucureşti.


La eveniment au participat E.S. Kathleen Kavelec, ambasadorul SUA ȋn România, Alexandru Rafila, ministrul român al Sănătăţii, Diana Păun, consilier prezidenţial pe sănătate publică, membri din conducerea Zimmer Biomet, oficiali guvernamentali şi demnitari. Invitat special a fost Dumitru Prunariu, primul astronaut al României, se arată într-un comunicat.

„România este una dintre cele mai mari pieţe din Europa Centrală şi de Est şi suntem mândri să investim aici. Misiunea noastră este să ȋmbunătăţim experienţa şi rezultatele pacienţilor români, dar şi să creştem eficienţa operaţiunilor spitalelor, clinicilor şi universităţilor”, a spus Wilfred van Zuilen, preşedinte Europa, Orientul Mijlociu şi Africa Zimmer Biomet.

Zimmer Biomet şi-a deschis, de curând, primul birou din România, ȋn Bucureşti, la Sema Parc. Investiţia iniţială are o valoare de peste 3,5 milioane de euro, iar pentru primul an, compania are ȋn plan angajarea a peste 30 de persoane.

„Investiţia şi prezenţa directă a Zimmer Biomet în România sunt o dovadă a potenţialului acestei ţări de a deveni lider în inovaţie medicală. Suntem încântaţi să vedem companii precum Zimmer Biomet care investesc aici şi contribuie la creşterea economică. Ȋn acelaşi timp, impulsionează îmbunătăţirea rezultatelor asistenţei medicale naţionale şi a perspectivelor medicale pentru cetăţenii români, dar şi pentru noi, cei care numim România «acasă»”, a declarat E.S. Kathleen Kavelec, ambasadorul SUA în România.

Investiţia pe piaţa locală include o ofertă extinsă de educaţie medicală şi o gamă tot mai mare de produse, soluţii şi tehnologii novatoare, inclusiv platforma ZBEdge™. Aceasta a fost construită pentru a furniza medicilor informaţii despre evoluţia pacienţilor, ȋnainte, ȋn timpul şi după intervenţia chirurgicală, precum şi pe parcursul ȋntregului proces de recuperare.

,,Pacienţii din România nu au nevoie doar de medicamente inovative, ci şi de tehnologii şi dispozitive medicale noi, care să le salveze viaţa şi să ȋi reinsereze ȋn societate mult mai rapid, iar ceea ce oferă compania Zimmer Biomet cred că poate răspunde acestui deziderat. Vom face ȋn aşa fel ȋncât pacienţii români să poată avea acces la ele, fără ca acest lucru să ȋi ȋmpovăreze financiar ȋn mod deosebit”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Anunţul intrării gigantului american pe piaţa din România a fost făcut ȋn toamna anului trecut, în cadrul Conferinţei Societăţii Române de Ortopedie (SOROT).

,,Decizia Zimmer Biomet de a deschide un birou propriu ȋn România este o dovadă a dezvoltării parteneriatului strategic dintre România şi SUA şi reflectă stabilitatea şi potenţialul de creştere al pietei româneşti. Pe segmentul de sănătate, investiţia ȋn inovaţie, inteligenţă artificială şi digitalizare sunt esentiale pentru a face faţă dinamicii ȋn evoluţie a ȋngrijirii. Zimmer Biomet este un lider global ȋn ortopedie, cu un bogat istoric de inovare. Misiunea companiei, de a ȋmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor este şi unul dintre obiectivele strategice ale reformării sistemului de sănătate din ţara noastră”, a precizat prof. dr. Diana Păun, consilier prezidenţial pe sănătate publică.

Evenimentul de la Ambasada SUA marchează o etapă semnificativă în angajamentul Zimmer Biomet faţă de România, care va permite companiei să înţeleagă mai bine nevoile pacienţilor români şi să contribuie la ȋmbunătăţirea calităţii vieţii acestora, se mai subliniază.

 




Medic