Cu ocazia Zilei naţionale a medicului veterinar, prof. univ. dr. Mario Codreanu, preşedintele Asociaţiei Generale a Medicilor Veterinari din România (AGMVR), transmite un mesaj colegilor săi, subliniind că medicina veterinară românească trebuie să îşi păstreze şi să îşi confirme în continuare bunul renume pe care şi l-a câştigat de-a lungul anilor.


„Cea de a 28-a Zi naţională a medicului veterinar ne regăseşte ca o profesiune liberală şi independentă, în care se impune să ne amintim cu respect şi admiraţie de activitatea şi acţiunile înaintaşilor profesiei noastre, reprezentanţi de marcă ai medicinii veterinare româneşti, de tradiţiile frumoase ale Asociaţiei Generale a Medicilor Veterinari, apreciind munca, dăruirea şi meritele incontestabile ale multor generaţii, alături de progresul şi  realizările profesiei”, transmite prof. univ. dr. Mario Codreanu, într-un comunicat.

Medicina veterinară românească trebuie să îşi păstreze şi să îşi confirme în continuare bunul renume pe care şi l-a câştigat de-a lungul anilor, prin buna pregătire profesională, perfecţionarea practicii medicale veterinare, cunoaşterea şi aplicarea legislaţiei sanitare veterinare, precum şi dezvoltarea autorităţii serviciilor publice, se mai arată în mesaj.

Contextul socio-economic în continuă evoluţie permite şi susţine afirmaţia că medicul veterinar, prin responsabilităţile şi competenţele sale profesionale, deţine un rol determinant în societatea românească, europeană şi mondială.

Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România va continua să se implice activ în promovarea şi susţinerea profesiei medicale veterinare, prin ridicarea nivelului ştiinţific şi dezvoltarea profesională continuă a membrilor săi, prin organizarea de evenimente şi prin publicaţiile ştiinţifice şi de informare, actualizarea şi perfecţionarea mijloacelor specifice de apărare a sănătăţii animalelor şi, implicit, a sănătăţii publice, colaborarea cu instituţiile de învăţământ, de cercetare şi cu serviciile sanitare veterinare.

„Considerăm moral şi responsabil să ne exprimăm în acelaşi timp deferenţa faţă de cei care de-a lungul evoluţiei profesiei au adus medicina veterinară la rang de vocaţie. Cu determinare şi perseverenţă să contribuim la aducerea şi menţinerea la loc de cinste a profesiunii pe care cu drag ne-am ales-o făcând uz de maximele exigenţe de etică şi deontologie atât de necesare în dobândirea prestigiului profesional. La mulţi ani!”, se mai arată în mesajul preşedintelui Asociaţiei Generale a Medicilor Veterinari din România.

AGMVR este o organizaţie ştiinţifică, profesională şi apolitică, cu o îndelungată tradiţie, având 100 de ani de existenţă şi peste 4.000 de membri.

Sursă foto: YouTube/Canal 33Practica Veterinara