2023 a zburat rapid şi ne îndreptăm spre anotimpul favorit al terapeuţilor – toamna.

Începe perioada răcelilor, a inflamaţiilor respiratorii, a mucusului, a stărilor gripale şi a virozelor. Da, corpurile noastre se adaptează la schimbarea de temperatură, de presiune atmosferică şi de umiditate. Şi, pentru a se pregăti de venirea toamnei, îşi face „curăţenia de toamnă” – adică eliberează din corp orice fel de reziduuri acide, mucus şi toxine, acumulate în perioada verii.

Constatăm cu această ocazie care este „nota de plată” pentru indiscreţiile din timpul verii, pentru prea multă bere sau îngheţată consumată, când căldura ne-a făcut să căutăm compensări în zona alimentară. Virusurile care circulă în colectivităţi vor stimula şi intensifica eliminarea toxinelor, când acestea există deja în corpurile noastre.

Pentru unii dintre noi, eliminările de toamnă vor fi simple: un nas înfundat, câteva strănuturi, puţin roşu în gât şi ceva tuse uşoară, timp de câteva zile.

Pentru aceste simptome uşoare ne putem ajuta cu produse gemoderivate şi fitoterapice eficiente şi blânde:

Extract din Măceş D1, împreună cu Extract din Arin negru D1, din ambele 25 de picături în apă, de 2-3 ori pe zi – 5-7 zile.

Eventual, putem să adăugăm şi Oscilococcinum, un produs homeopatic Boiron, o jumătate de flacon, în gură (granulele se sug, se topesc rapid sub limbă), de 2-3 ori pe zi – cinci zile.

Cu aceste remedii simple, alături de 2-3 căni de ceai de gălbenele, roiniţă şi pătlagină, plus băi cu apă şi sare la picioare, câteva seri la rând şi eventual un masaj al spatelui (dacă avem cine să-l facă) sau reflexoterapie la tălpi şi palme (ne masăm singuri aceste regiuni), plus ore bune de somn de noapte – trecem rapid prin episoadele de eliminări.

Dacă eliminările de toamnă devin mai intense şi capătă aspectul rinitelor sau rinosinuzitelor, cu nas înfundat, secreţii abundente (chiar lipicioase şi greu de eliminat), atunci este nevoie să combinăm mai multe preparate naturale:

Extractul din Coacăz negru MG, extractul din Scoruş D1 şi Arin negru D1, din fiecare 25 de picături în apă, de 2-3 ori pe zi – zilnic, 7-10 zile.

Se vor efectua şi restul măsurilor locale utile pentru susţinerea corpului, care ştie singur să-şi facă eliminările şi curăţenia.

Sau, în locul combinaţiei de remedii de mai sus, putem să folosim Polygemma sinusuri (Plantextrakt), 25 de picături în apă, de trei ori pe zi, 7-10 zile, alături de două dintre cele mai bune remedii homeopatice pentru curăţarea sinusurilor şi nasului: Hydrastis 9 şi Lachesis 9, din ambele trei granule de două ori pe zi – 10-14 zile.

Este posibil ca eliminările de toamnă să coboare în zona bronhiilor, să fie însoţite de mult mucus, care este expectorat cu ajutorul tusei, sau pur şi simplul mucusul să producă inflamaţia mucoaselor, iritaţie şi spasm local. În aceste situaţii, noi vorbim fie de traheobronşite, fie de componenta astmatiformă a simptomelor. Iar persoana este foarte tulburată de ceea ce se întâmplă, nu poate să se odihnească din cauza tusei, a mucusului, a disconfortului respirator şi, mai ales, stării generale proaste care însoţeşte toate eliminările intense.

În această situaţie, avem remedii puternice şi susţinătoare ale căilor respiratorii inferioare, precum Polygemm plămâni (Plantextrakt), extractele din Coacăz negru MG şi Călin D1 sau extractele pentru tuse: Carpen, Plop negru şi Caprifoi, fiecare cu indicaţiile sale şi cu posibilităţile sale de susţinere a organismului.

Desigur că sunt utile un control medical sau nişte analize bine ţintite, dar înainte să ajungem la medic putem să luăm măsuri de tratament (mai ales că multe simptome pot apărea în weekend).

În situaţii intense şi dificile, produsele gemoderivate se pot administra frecvent, 25 de picături în apă, de 3-5 ori pe zi, sau se pot administra sub forma unei soluţii apoase, care să fie băută de-a lungul unei zile.

Se pun 2 ml din fiecare extract pe care îl dorim în tratament, în funcţie de simptome, în 500 ml de apă (o sticlă de jumătate de litru), iar amestecul se consumă cu înghiţituri mici de-a lungul întregii zile.

Pentru fiecare dintre problemele respiratorii ale toamnei, există produse gemoderivate de susţinere şi tratament.

Dar şi pentru prevenţia apariţiei acestor probleme există formule eficiente, precum Polygemma imunitate (Plantextrakt), 25 de picături în apă, zilnic, cinci zile pe săptămână – 2-3 luni, în această perioadă din octombrie şi noiembrie.

Sau putem recomanda produsele Immunorezistan  şi Immunogrip, variantele pentru adulţi, precum şi variantele pentru copii, care pot fi folosite atât preventiv, cât şi pentru susţinerea corpului la primele simptome de eliminări respiratorii.

Pentru prevenţie sau tratament, medicina naturală şi gemoterapia dispun de produse utile, eficiente şi uşor de administrat, în anotimpul schimbător al toamnei. Putem să petrecem zilele plăcute, însorite, dar răcoroase de toamnă în natură şi împreună cu cei dragi, fără să ne temem de inevitabilele episoade de eliminări şi curăţări respiratorii: ştim ce sunt, ştim ce avem de făcut cu produse naturale şi înţelegem faptul că organismul este suficient de puternic şi inteligent să se autoregleze şi autoelibereze de reziduuri. Susţinerea lui delicată cu produse naturale îl ajută să facă procesul mai simplu şi mai rapid.

O toamnă frumoasă şi multă sănătate tuturor! 

 

Conflict de interese: niciunul declarat
Suport financiar: niciunul declarat
Acest articol este accesibil online, fără taxă, fiind publicat sub licenţa CC-BY.