Luna septembrie aduce în universităţile de medicină şi farmacie o efervescenţă neegalată în nicio altă perioadă a anului. 

Starea este generalizată, cadre didactice şi studenţi în aceeaşi echipă se îndreaptă către linia de final a studiilor de licenţă. Evaluările sunt deosebit de complexe, fiind o trecere prin cunoştinţele teoretice de bază, o testare a abilităţilor practice dobândite, precum şi a capacităţilor de a concretiza un studiu ştiinţific coordonat, de a-l prezenta, ca o dovadă a aptitudinilor de a sintetiza şi comunica în limbaj profesional. Este un tur de forţă, care are la final caracterul unei competiţii. Şi de această dată, cei mai buni se pot remarca, atât ca urmare a activităţii şi tenacităţii prezente pe parcursul anilor de studii, cât şi a rezultatelor obţinute în această săptămână, în care se poate spune că participă cu toţii la un „triatlon farmaceutic”.

După euforia încheierii cu succes a tuturor etapelor, rămâne întrebarea: quo vadis?

Din fericire, pregătirea din cei cinci ani deschide posibilitatea abordării unor domenii profesionale variate şi interesante. Este în puterea noastră să căutăm care dintre acestea este cel mai potrivit dorinţelor şi posibilităţilor pe care le avem individual. 

Le dorim deci tinerilor absolvenţi un spirit limpede şi claritate în gândire, când îşi stabilesc calea pe care să meargă în profesie!