Ministrul Sănătăţii participă la reuniunea miniştrilor sănătăţii din ţările membre şi din cele candidate la OCDE - Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Alexandru Rafila consideră că îndeplinirea criteriilor de aderare în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătăţii.


Ministrul afirmă că România se află bine plasată în cursa de aderare la această importantă organizaţie internaţională care coordonează în mod eficient dezvoltarea economică şi socială din cele mai avansate ţări ale lumii.

„Îndeplinirea criteriilor de aderare în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătăţii şi se referă în primul rând la accesul la servicii de sănătate de bună calitate, care este condiţionat de continuarea investiţiilor începute prin PNRR, digitalizare şi dezvoltare a resurselor umane în sănătate”, a declarat Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, citat într-un comunicat.

La întâlnirea cu Stefano Scarpetta, directorul Departamentului de Ocupare a Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale, s-a abordat inclusiv calendarul negocierilor şi progreselor înregistrate de România în sectorul sanitar.

Progresele înregistrate de România în ultimii doi ani au fost apreciate de Stefano Scarpetta, care a încurajat autorităţile să continue programul de reformă şi investiţii în domeniul sanitar.

Delegaţia României i-a inclus, alături de Ministrul Sănătăţii, pe ambasadorul pentru relaţia cu OCDE, Adrian Vieriţa, pe prof. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi pe Florin Ciocan, preşedintele ANMCS, se precizează în comunicat.

Sursă foto: Facebook Ministerul Sănătăţii – România

 

 



Ginecologia (1)