Ministrul Sănătăţii a îndemnat cetăţenii cu vârste până-n 40 de ani să se prezinte „cât mai repede” la medicul de familie, pentru a primi prescripţia pentru pastilele de iodură de potasiu. El a precizat că este posibil ca, pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, cererea de pastile de iodură de potasiu să crească.


Sistemul de distribuţie a pastilelor de iodură de potasiu este „perfect funcţional”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

„Îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara, listele se regăsesc la Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică, de unde îşi pot ridica gratuit aceste pastile. Este un sistem perfect funcţional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să îl punem la punct”, a spus ministrul, după o vizită la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

El a precizat că este posibil ca, pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, cererea de pastile de iodură de potasiu să crească.

„Medicii de familie trebuie să elibereze prescripţie acestor pacienţi, care au dreptul să primească micro-comprimatele de iodură de potasiu”, a adăugat ministrul.
Farmacist