Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a ţinut să reitereze faptul că instituţia pe care o conduce e gata să ofere sprijinul medical de care este nevoie pentru victimele din Israel.


„Tragedia care se întâmplă în aceste zile în Israel m-a tulburat profund. Sunt alături de victimele nevinovate şi de familiile lor, ca om, ca medic şi ca ministru al Sănătăţii. Suntem gata să oferim întregul sprijin medical de care este nevoie şi am comunicat acest lucru domnului Azar Reuven, Ambasadorul statului Israel în România”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, citat într-un comunicat.

El a afirmat că problemele politice se pot rezolva doar prin dialog, şi că „folosirea terorii împotriva populaţiei civile este inacceptabilă”.

Ministerul Sănătăţii, împreună cu Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă mobilizează profesioniştii din sănătate care doresc să facă parte din echipe medicale disponibile pentru deplasarea în zonele afectate, în funcţie de eventuale solicitări ale părţii israeliene. Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele atacurilor care au nevoie de transfuzii, se arată în alt comunicat. 

Mai multe informaţii despre înscrierea medicilor şi asistenţilor medicali ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistenţă medicală şi despre locaţiile pentru donarea de sânge destinat victimelor atacurilor se găsesc pe pagina web: www.ms.ro

 



Medic