Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, ministrul Sănătăţii, care anul acesta este celebrată sub deviza „Sănătate pentru toţi”, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a transmis un mesaj. El a spus că România are nevoie de un personal medical pregătit, de investiţii şi de încrederea populaţiei.


„La data de 7 aprilie marcăm Ziua Mondială a Sănătăţii! În acest an, 2023, deviza este: Sănătate pentru toţi! Ca să putem face acest lucru şi în ţara noastră, avem nevoie de câteva lucruri”, a spus ministrul Sănătăţii, fiind citat pe pagina de Facebook a Ministerului de resort.

„În primul rând, avem nevoie de un personal medical suficient, bine pregătit care poate să răspundă într-un mod profesionist şi empatic nevoilor pacienţilor. Avem nevoie de investiţii în sănătate, în spitale, în ambulatorii de specialitate, în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, mai avem nevoie de ceva: avem nevoie de încrederea populaţiei în sistemul de sănătate”

La Ministerul Sănătăţii se lucrează pentru a transpune în practică aceste deziderate, a adăugat Alexandru Rafila.

„Încercăm din toate puterile să ne facem datoria. Am început un proces la Ministerul Sănătăţii în anul 2022. Îl vom continua şi vă asigur că în anii următori veţi vedea rezultatele activităţii echipei de la Ministerul Sănătăţii dar cel mai important lucru este să vedeţi rezultatele în teren, atunci când solicitaţi servicii medicale, atunci când personalul medical răspunde necesităţilor dumneavoastră!”

Oncolog