În cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că din toamna acestui an mai multe vaccinuri „de interes pentru public” vor fi compensate. În această categorie, intră şi vaccinurile HPV, care vor fi compensate parţial pentru femeile între 18 şi 45 de ani şi pentru băieţi.


Ministrul a prezentat această compensare, care devine operaţională din luna septembrie sau octombrie, drept „o schimbare totală” de sistem, informează Agerpres.

„Nu e vorba doar de vaccinul HPV, e vorba şi de alte tipuri de vaccinuri de interes pentru public, cum e vaccinul gripal sau de vaccinuri pentru pacienţii cu boli cronice. E o schimbare şi aici, totală, de sistem. În primul rând, că nu era niciun sistem pentru pacienţii cu boli cronice. Îşi cumpărau vaccinurile şi păcat că nu sunt cei de la Asociaţia Pacienţilor cu Boli Cronice aici, să vă spună ce eforturi financiare trebuiau să facă, ca să se vaccineze. Din această toamnă (...) vă garantez că în această toamnă vaccinul HPV va fi compensat. Şi, ceea ce este cel mai important va fi compensat, parţial, e adevărat, şi pentru femeile între 18 şi 45 de ani, şi pentru băieţi”, a subliniat Alexandru Rafila.

 



Ginecologia (1)