Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că propunerea impozitării concediilor medicale a venit de la Ministerul de Finanţe, dar că pentru pacienţii cu boli cronice sau oncologici va exista o măsură reparatorie.


Ministrul Sănătăţii a fost prezent la Slobozia, la spitalul judeţean, unde au fost finalizate lucrările de modernizare şi extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe.

„Cu siguranţă, pentru pacienţii cu boli cronice sau oncologici, eu am avut o poziţie în acest sens, va exista o măsură reparatorie”, a precizat Alexadru Rafila, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii consideră că impozitarea concediilor medicale nu reprezintă o supraimpozitare.

„Când lucraţi, primiţi un salariu, venitul este impozitat cu 10%. În cazul concediilor medicale, venitul nu este impozitat. (...) A existat o ordonanţă de urgenţă, iniţiată de Ministerul de Finanţe care a introdus şi veniturile din concediile medicale în această grilă de impozitare (...) Dacă spui că este supraimpozitare se înţelege că e un impozit suplimentar. Nu este vorba de niciun impozit suplimentar, ca să lămurim lucrurile de la început!”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

 




Oncolog