Dintre refugiaţii ucraineni, 2.185 de persoane s-au vaccinat în România împotriva COVID-19, a informat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii .


România ajută refugiaţii ucraineni inclusiv cu vaccinarea anti-COVID-19, a precizat secretarul de stat, pe pagina sa de Facebook.

„De la începutul războiului, în 24 februarie, 2.185 de adulţi veniţi din Ucraina s-au vaccinat în ţara noastră împotriva COVID-19. În timp ce procesul de tranziţie al CNCAV continuă, centrele de vaccinare funcţionează mai departe, iar oricine doreşte să se vaccineze o poate face în continuare fără probleme”, a subliniat Andrei Baciu.

Managementul activităţii de imunizare va fi transferat de la Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 către Ministerele Sănătăţii, Apărării Naţionale şi Afacerilor Interne, declara, pentru Agerpres, secretarul de stat Andrei Baciu.

Perioada de tranziţie se va încheia în câteva săptămâni, având în vedere că acest proces este unul complex.

„Activitatea de vaccinare nu se opreşte, acesta este lucrul cel mai important, şi va fi transferată la nivel de management către Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne. Activitatea de vaccinare va fi desfăşurată, în aceleaşi condiţii de siguranţă şi de acces rapid şi simplu, la medicii de familie, pentru toţi cei care vor dori să se vaccineze”, arăta Andrei Baciu.
ORL