Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în locul lui Valeriu Gheorghiţă, printr-o decizie a premierului publicată în Monitorul Oficial.


Printr-o altă decizie, premierul Nicolae Ciucă a constatat încetarea calităţii de preşedinte al CNCAV a lui Valeriu Gheorghiţă, şef al Centrului Medical de Intervenţie Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, informează Agerpres.

Valeriu Gheorghiţă a condus CNCAV încă de la debutul campaniei de vaccinare, în decembrie 2020.

Pe pagina de Facebook RO Vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă a transmis un mesaj la încheierea activităţii sale în fruntea CNCAV, în care a afirmat că reperele sale au fost „buna-credinţă, transparenţa, onestitatea, echilibrul, deschiderea spre dialog şi comunicarea cu toţi cei implicaţi, empatia şi înţelegerea faţă de ezitările şi preocupările oamenilor”. 

„Alături de echipa pe care am construit-o în această perioadă, m-am implicat cu toată priceperea şi expertiza profesională în tot ceea ce a însemnat organizarea integrată a campaniei de vaccinare, de la facilităţile de stocare, reţeaua de distribuţie, centrele de vaccinare fixe şi mobile, programarea, platformele de informare şi comunicare, până la procedurile şi instrucţiunile care au asigurat coerenţa procesului de vaccinare. (...) Fiecare persoană care a ales să se vaccineze, fiecare viaţă salvată ne-au motivat şi au reprezentat pentru noi un pas înainte, un pas către normalitate”, a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

El a mai precizat că implementarea unui proces de imunizare la scară largă a însemnat „un proces continuu de cunoaştere şi identificare a problemelor, dar mai ales de găsire a soluţiilor practice şi eficiente”.

„În ultimă instanţă, ne-am dorit să eliminăm cât mai multe bariere birocratice şi logistice, iar populaţia să aibă acces simplu la vaccinare”, a spus fostul preşedinte al CNCAV, care a evidenţiat că a fost necesar un efort comun din partea tuturor instituţiilor implicate în gestionarea campaniei.

El le-a mulţumit colegilor din sistemul medical.

Medicul militar a fost numit, de la 1 martie, manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”. Potrivit unui comunicat de presă transmis de SRI şi citat de Agerpres, Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii constante a calităţii actului medical, pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală respectivă. 


 

Psihiatru (2)