Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Vâlcea va fi dotată cu aparatură nouă în valoare de peste 250.000 de lei, care va permite o evaluare mai rapidă şi mai precisă a stării de sănătate a bebeluşilor.


Prin acest proiect se doreşte îmbunătăţirea programului de screening, cu ajutorul aparaturii medicale. ”Vor fi achiziţionate: două mixere de aer-oxigen (unul pentru sala de naşteri şi unul pentru sala de operaţii cezariene); un monitor semne vitale pentru sala de naşteri; un monitor semne vitale pentru sala de operaţii cezariene; un ventilator de transport cu FiO2 reglabil 21-100%; un incubator de transport”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, citat de Agerpres.

Principalii beneficiari ai acestor echipamente vor fi bebeluşii cu diferite patologii.

„Aparatele achiziţionate prin acest program sunt de înaltă generaţie. Mixerele de aer-oxigen care vor fi în sălile de naşteri, în sălile de operaţii, ventilator de transport, incubator de transport, monitoare cardio-vasculare, aparate care vor face ca bebeluşii care au patologii, care au probleme să fie monitorizaţi şi să îmbunătăţim cu siguranţă calitatea actului medical la cele mai înalte standarde”, a declarat dr. Monica Nicolae, medic şef al secţiei de de Neonatologie.

Aparatura a fost achiziţionată printr-un proiect finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).





Ginecologia (1)