Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a câştigat o finanţare în valoare de 288.000 de lei prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru dotarea cu echipamente a secţiei de terapie intensivă pentru nou-născuţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva.


„Având în vedere că maternitatea SJU Deva este singura unitate din judeţ cu terapie intensivă pentru nou-născuţi, este important ca aceasta să beneficieze de toate dotările necesare în vederea oferirii unor servicii medicală de înaltă calitate micuţilor pacienţi. În prezent, multe dintre echipamentele care se află în cadrul compartimentului sunt vechi, uzate sau insuficiente pentru a face faţă cererilor mari şi extrem de complexe”, se arată într-o informare a CJ Hunedoara preluată de Agerpres.

Achiziţionarea echipamentelor propuse în cadrul acestui proiect ajută la desfăşurarea actului medical într-un mod mai eficient. De asemenea, se evită problemele care ar putea surveni din cauza unor defecţiuni tehnice care apar din cauza gradului ridicat de uzură a aparaturii existente.

Conform proiectului, din fondurile obţinute, Spitalul Judeţean va putea achiziţiona un mixer de aer-oxigen, care permite controlul concentraţiei de oxigen şi a debitului acestuia la transferul de aer în secţia de ATI sau în sălile de naştere. Un alt echipament este un monitor de semne vitale, care măsoară parametrii obligatorii într-o sală de naşteri indiferent de tipul acesteia - standard sau pentru naşteri prin cezariană. Totodată, vor mai fi cumpărate un ventilator şi un incubator pentru transportul pacienţilor prematuri sau nou-născuţi.





Ginecologia (1)