Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, centrele de recoltare a probelor pentru testele COVID-19 din Bucureşti vor funcţiona doar în weekend, în timpul săptămânii testarea putându-se realiza în cabinetele medicilor de familie.


„O să extindem în weekend centrele de recoltare a probelor pe care le-am început în Bucureşti (...), o să extindem la nivelul întregii ţări, încât pacienţii, în weekend, când nu au medici de familie, să se poată duce la spital, unde să li se preleveze probe. E vorba doar de pacienţii simptomatici care se înscriu pe platforma direcţiilor de sănătate publică”, a precizat Alexandru Rafila, citat de Agerpres

El a precizat că la Bucureşti s-a ajuns deja la circa 4.000 de probe pe zi.

„La Bucureşti, deja am ajuns la circa 4.000 de probe pe zi care s-au recoltat în aceste centre - iar ele vor funcţiona, începând de săptămâna viitoare, doar în weekend. În timpul săptămânii avem cabinetele, cele patru mii de cabinete aproape de medici de familie, care pot să facă testarea fără niciun fel de problemă”, a adăugat ministrul.

 

Pediatru