Reprezentanţii Spitalului Smeeni din judeţul Buzău, unitate propusă în anul 2010 pentru desfiinţare, au inaugurat cea mai modernă bază de recuperare medicală din regiune, lucrările fiind realizate doar într-un an, cu fonduri europene.


Proiectul constă în ridicarea unui nou corp de clădire în curtea unităţii spitaliceşti şi dotarea imobilului cu aparatură medicală de ultimă generaţie, inclusiv cu un bazin pentru terapie, informează Agerpres.

„Beneficiarii sunt pacienţii care au nevoie de recuperare medicală postoperatorie, accidente, fracturi, pacienţi cu fracturi osteoarticulare, pacienţi neurologici, după operaţie, pacienţi care vor să îşi întreţină starea de sănătate. Este unică pentru că are hidroterapie, ceea ce nu are niciun ambulator de recuperare medicală, are tipuri de proceduri ce nu există în judeţul Buzău. Lista noastră de aşteptare este foarte mare”, a declarat managerul Spitalului Smeeni, Marilena Dobrescu.

Valoarea proiectului este de aproape 3 milioane de euro, din care 2,5 milioane din fonduri europene.

„Acest spital urma să fie desfiinţat în anul 2010. Pentru acei pacienţi care pot beneficia de două ori pe an câte 10 zile prin Casa de Sănătate, patru proceduri sunt gratuite. Când au nevoie de mai multe proceduri, există pachete avantajoase", a adăugat managerul.

Unitatea spitalicească a reuşit să atragă şi cadre medicale noi, odată cu investiţiile făcute în infrastructură.

„Clădirea nou deschisă beneficiază de dotări de ultimă generaţie, consider că este genul de centru care este capabil să atragă o gamă largă de pacienţi atât pe partea de recuperare medicală, dar şi pe celelalte arii”, a precizat medicul pediatru Mirela Dan.

Sursă foto: Facebook Spitalul de Boli Cronice Smeeni





Ginecologia (1)