Știri

Cadrele medicale care au avut contribuţii deosebite în pandemie au fost premiate

Cadrele medicale care au avut contribuţii deosebite în timpul pandemiei de COVID-19 au fost premiate, vineri, în cadrul unei ceremonii organizate de Colegiul Medicilor Bucureşti şi Societatea Română de Microbiologie.
10 Aprilie 2023
Știri
10 Aprilie 2023

Cadrele medicale care au avut contribuţii deosebite în pandemie au fost premiate

Cadrele medicale care au avut contribuţii deosebite în timpul pandemiei de COVID-19 au fost premiate, vineri, în cadrul unei ceremonii organizate de Colegiul Medicilor Bucureşti şi Societatea Română de Microbiologie.


Premiile au fost acordate de prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, şi de prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedinte Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CMMB. La eveniment au fost premiaţi şi asistenţi medicali, de către preşedintele Ordinul Asistenţilor Medicali din România, Mircea Timofte.

„Discutăm tot timpul de resursele umane din sănătate şi trebuie să aducem şi un suflu pozitiv pentru a putea atrage oamenii să rămână în România şi să îşi desfăşoare activitatea în sistemul medical din ţara noastră. (...) Nu sunt pentru directori (diplomele - n.r.). Sunt pentru medicii sau asistenţii medicali care au lucrat în timpul pandemiei direct, au coordonat centre de evaluare. Ştiţi bine că în ultimul val al pandemiei am trecut cu mult mai multă uşurinţă şi fără victime la fel de multe ca în anul precedent. (...) Această idee a centrelor de evaluare a fost foarte bună, am lucrat foarte bine şi cu Direcţia de Sănătate Publică, cu spitalele care au lucrat pentru coordonarea acestor centre şi pentru diagnosticul pacienţilor”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Cei care vor primi aceste premii sunt fie membri ai Colegiului Medicilor Bucureşti, fie membri ai Ordinului Asistenţilor Medicali.

„Suntem la sfârşitul unei pandemii în care vaccinarea a fost un element important, care a făcut diferenţe şi a ajutat ca mult mai puţini pacienţi să ajungă în secţiile de ATI şi mortalitatea să fie mult mai mică după această intervenţie terapeutică. (...) Am reuşit să trecem peste această pandemie pentru că personalul medical a fost acolo, pentru că personalul medical a răspuns şi chiar la începuturile acestei pandemii fără să aibă multe lucruri din cele de care aveau nevoie”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană, la festivitatea de decernare a diplomelor.

Ea le-a mulţumit medicilor şi asistenţilor medicali care au reuşit să facă faţă unei situaţii care a reprezentat „o provocare pentru întreaga lume”.

Sursă foto: Facebook Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti



Medic

Te-ar mai putea interesa
Comunicate de presă

Prof. univ. dr. Cătălina Poiană e noul preşedinte al Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din România

Prof. univ. dr. Cătălina Poiană a fost aleasă preşedinte al Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) pentru mandatul 2024 - 2028....

Comunicate de presă

CMMB: medicii au nevoie de o platformă integrată de asigurări de sănătate funcţională

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face un apel către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru rezolvarea cu rapiditate a disfuncţionalităţilor din sistemul SIUI. Nefuncţionalitatea totală sau îngreunată a sistemului p...

Comunicate de presă

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti aduce un omagiu femeilor medic

Pe 3 februarie, în diverse regiuni ale globului, se sărbătoreşte Ziua Femeilor Medic sau Ziua Medicilor Femei, reamintesc reprezentanţii Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB)....