Cadrele medicale care au avut contribuţii deosebite în timpul pandemiei de COVID-19 au fost premiate, vineri, în cadrul unei ceremonii organizate de Colegiul Medicilor Bucureşti şi Societatea Română de Microbiologie.


Premiile au fost acordate de prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, şi de prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedinte Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CMMB. La eveniment au fost premiaţi şi asistenţi medicali, de către preşedintele Ordinul Asistenţilor Medicali din România, Mircea Timofte.

„Discutăm tot timpul de resursele umane din sănătate şi trebuie să aducem şi un suflu pozitiv pentru a putea atrage oamenii să rămână în România şi să îşi desfăşoare activitatea în sistemul medical din ţara noastră. (...) Nu sunt pentru directori (diplomele - n.r.). Sunt pentru medicii sau asistenţii medicali care au lucrat în timpul pandemiei direct, au coordonat centre de evaluare. Ştiţi bine că în ultimul val al pandemiei am trecut cu mult mai multă uşurinţă şi fără victime la fel de multe ca în anul precedent. (...) Această idee a centrelor de evaluare a fost foarte bună, am lucrat foarte bine şi cu Direcţia de Sănătate Publică, cu spitalele care au lucrat pentru coordonarea acestor centre şi pentru diagnosticul pacienţilor”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Cei care vor primi aceste premii sunt fie membri ai Colegiului Medicilor Bucureşti, fie membri ai Ordinului Asistenţilor Medicali.

„Suntem la sfârşitul unei pandemii în care vaccinarea a fost un element important, care a făcut diferenţe şi a ajutat ca mult mai puţini pacienţi să ajungă în secţiile de ATI şi mortalitatea să fie mult mai mică după această intervenţie terapeutică. (...) Am reuşit să trecem peste această pandemie pentru că personalul medical a fost acolo, pentru că personalul medical a răspuns şi chiar la începuturile acestei pandemii fără să aibă multe lucruri din cele de care aveau nevoie”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană, la festivitatea de decernare a diplomelor.

Ea le-a mulţumit medicilor şi asistenţilor medicali care au reuşit să facă faţă unei situaţii care a reprezentat „o provocare pentru întreaga lume”.

Sursă foto: Facebook Colegiul Medicilor din Municipiul BucureştiMedic