Pentru prima dată în România, doritorii pot echipa şi dota Spitalul de copii construit de Dăruieşte Viaţă în Capitală. Asociaţia lansează, în parteneriat cu Tazz, o campanie inedită de strângere de fonduri pentru iniţiativa #NoiFacemUnSpital.


Românii vor putea face donaţii pentru echiparea şi dotarea Spitalului – de la echipamente medicale, la consumabile şi piese de mobilier, se arată într-un comunicat.

Mecanismul este simplu: cei care doresc intră în aplicaţia Tazz şi poţi alege din oferta Dăruieşte Viaţă produsele pe care doresc să le doneze, de la jucării pentru copii la instrumental medical, măsuţe pentru blocul operator şi chiar consumabile de tipul mănuşi, seringi etc. Produsele sunt virtuale, achiziţia lor însemnând de fapt o donaţie pentru iniţiativa #NoiFacemUnSpital. Opţiunile disponibile de donaţie încep de la 5, 10, 100 lei şi  urcă până la 100.000 lei. Toate fondurile strânse prin comenzile realizate în aplicaţie vor fi direcţionate către Dăruieşte Viaţă.

Campania îşi propune să strângă 150.000 de euro din cei 5.2 mil euro + TVA estimaţi ca fiind necesari pentru echiparea Spitalului. Conceptul şi execuţia campaniei au fost realizată pro bono de Saatchi Creative Hub. 

„De câte ori în viaţă poţi spune că ai echipat un Spital? Sau că ai participat la dotarea unui Spital de copii? Este încă o premieră pe care Dăruieşte Viaţă o aduce cu iniţiativa #NoiFacemUnSpital, pe lângă multiplele premiere la nivel de infrastructură medicală şi condiţii de tratament create în Spitalul construit exclusiv din donaţii şi sponsorizări. Am considerat că luna iunie este o lună perfectă pentru a începe această campanie care ne va oferi resursele necesare să asigurăm copiilor cu patologii grave condiţii de tratament ca în Europa de Vest”, consideră Carmen Uscatu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.

Iniţiativa #NoiFacemUnSpital a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă este cea mai mare iniţiativă de implicare socială din România şi primul spital de copii construit de la zero, exclusiv din donaţii şi sponsorizări.

„Lucrările de construcţie s-au finalizat, suntem în proces de recepţie lucrări şi cât de curând vom pregăti operaţionalizarea Spitalului construit de Dăruieşte Viaţă cu sprijinul a peste 350.000 de oameni şi peste 7.000 de companii. Acum este momentul potrivit să ne gândim la cum va funcţiona zi de zi, ce nevoi vor avea pacienţii, cadrele medicale şi părinţii. Pentru că #NoiFacemUnSpital înseamnă mai mult decât o clădire, înseamnă un alt fel de a primi îngrijire medicală în România”, afirmă Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruieşte Viaţă

Fundaţia Spitalului de Copii a fost turnată în vara anului 2018, iar în prezent se realizează procesul de recepţie al lucrărilor de construcţie. Spitalul va asigura infrastructura necesară pentru oferirea de îngrijire multidisciplinară copiilor cu patologie oncologică şi alte boli grave şi va aduce multiple premiere în România, precum: un bloc operator cu 5 săli de operaţie realizat exclusiv din sticlă pentru reducerea infecţiilor nozocomiale, spaţii speciale gândite pentru părinţi şi pacienţi (spaţii de relaxare, cinema indoor, studio radio, grădină interioară etc.), primul departament de radioterapie pediatrică dintr-un spital public, ATI cu saloane individuale şi acces pe baza unui sistem clean hands, digitalizare etc.

Campania ”Echipează un Spital” are acoperire naţională şi îşi propune să creeze o competiţie prietenoasă între localităţile participante, pentru a vedea care este cel mai darnic oraş sau cel mai donat produs.

 

 


Pediatru