Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România, este noul preşedinte al ARPIM, ales în cadrul adunării generale desfăşurate în data de 8 decembrie. Alegerea unui nou preşedinte a venit în contextul încheierii mandatului actualului comitet director, condus de Alina Culcea, director general Amgen România, aceasta nemaiavând posibilitatea de a candida pentru un nou mandat, conform statutului.

 
„Sunt mândră şi onorată de aceşti ani în care am reuşit, împreună cu echipa ARPIM, să consolidăm parteneriatele strategice cu factorii de decizie, cu Asociaţiile de Pacienţi, cu alte asociaţii ale industriei, cu mass-media, pentru a promova împreună soluţii în beneficiul pacienţilor români. În aceşti trei ani, ARPIM a contribuit la proiecte relevante precum Planul Naţional de Combatere a Cancerului, un cadru mai bun de prevenţie în Diabet, rambursarea vaccinurilor, un acces mai bun al pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie şi a lansat Pactul pentru Inovaţie în Sănătate, un proiect strategic care are potenţialul de a redefini aspecte importante ale Sistemului de Sănătate. Mulţumesc tuturor pentru colaborare şi urez succes noului Comitet Director în misiunea frumoasă pe care şi-a asumat-o pe mai departe”, a declarat fostul preşedinte Alina Culcea.

ARPIM este o asociaţie ce pune în centrul activităţii sale pacienţii din România, nevoile acestora precum şi asigurarea accesului lor la medicamente de ultimă generaţie şi la servicii medicale performante, a declarat Cecilia Radu, noul preşedinte.

„De aceea, sunt încântată să preiau preşedinţia asociaţiei şi să contribui, pe mai departe - împreună cu noul Comitet Director şi toţi membrii - la îndeplinirea obiectivelor noastre. ARPIM va continua să fie partenerul de încredere al autorităţilor şi comunităţii medicale pentru a găsi împreună soluţii la provocările cu care ne confruntăm ca societate, a genera progres şi a dezvolta un sistem de sănătate performant în România. Mulţumiri sincere Comitetului Director ce tocmai îşi incheie mandatul pentru leadership-ul arătat şi realizările din aceşti ani intenşi şi complicaţi!”, a adăugat ea.

„Aş dori să mulţumesc comitetului director care tocmai şi-a încheiat mandatul şi în mod special Alinei Culcea pentru implicare şi pentru dedicare. Au fost trei ani provocatori din cauza contextului dificil (pandemie, criza din Ucraina), dar care au adus progrese majore pentru industria farmaceutică inovatoare, prin crearea unui cadru mai sustenabil şi predictibil şi prin recunoaşterea rolului de partener strategic al acestui sector farmaceutic”, a spus Dan Zaharescu, director executiv.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria farmaceutică, Cecilia Radu a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, după care a activat în industria farmaceutică, parcurgând toate treptele profesionale, de la reprezentant medical la poziţii de management, atât în companii farmaceutice producătoare de medicamente inovative, cât şi de medicamente generice. Din iulie 2020 şi până în prezent, Cecilia Radu a fost vicepreşedinte ARPIM, fiind activ implicată în activităţile asociaţiei.

Alături de Cecilia Radu, în comitetul director au fost aleşi şi doi vicepreşedinţi -  Iulia Ionescu (Country Lead Sanofi România) şi Florentina Pancescu (Country Lead UCB România). Noul comitet director este completat de patru membri: Michel Eschenbrenner (director general Servier România), Adriana Stara (director general AbbVie România), Jan Hendrik Sitz (director general Boehringer Ingelheim România), Marcelo Rainer (director general Novartis România). Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de director executiv.

Totodată, în cadrul adunării generale a fost votată şi intrarea în ARPIM a unui nou membru, Gilead Sciences, companie biofarmaceutică americană specializată în tratamente pentru infecţia HIV.


 

Farmacist