Producătorul de medicamente Terapia anunţă deschiderea propriului centru de vaccinare, în cadrul unităţii sale din Cluj. Acolo va organiza, în perioada 14-15 mai, un maraton de vaccinare, pentru imunizarea propriilor angajaţi, a angajaţilor altor companii importante din judeţ, precum şi a membrilor clubului de fotbal FC Universitatea Cluj.


Sub sloganul „Terapia învinge pandemia!”, compania Terapia, Banca Transilvania, Farmec şi FC Universitatea Cluj îşi unesc forţele într-un maraton al solidarităţii, pentru imunizarea angajaţilor şi sportivilor împotriva COVID-19, se arată într-un comunicat al producătorului de medicamente.

Timp de două zile, peste 200 de angajaţi şi familiile acestora vor fi vaccinaţi cu serul Pfizer-BioNTech, în centrul amenajat de Terapia în incinta propriei Unităţi de Studii Clinice şi Bioechivalenţă din oraş.

Persoanele care se vor vaccina vor fi primi şi o diplomă de apreciere, în semn de recunoştinţă pentru responsabilitatea dovedită în cursa împotriva COVID-19.

„Încă de la începutul pandemiei, Terapia a susţinut eforturile autorităţilor împotriva răspândirii pandemiei COVID-19 iar acum se alătură cu bucurie campaniei de vaccinare prin organizarea acestei acţiuni de imunizare”, a declarat Dr. Dragoş Damian, CEO Terapia. „Solidaritatea celor mai emblematice mărci ale oraşului Cluj-Napoca, care îşi unesc forţele în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2, reprezintă un gest de mare responsabilitate care va avea cu siguranţă un impact pozitiv în comunitate şi va contribui la efortul naţional de a opri pandemia”.

Centrul a fost autorizat de Direcţia de Sănătate Publică Cluj, cu sprijinul Prefecturii Cluj şi al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală a Primăriei Cluj-Napoca.

În următoarea perioadă, centrul va fi disponibil şi pentru imunizarea populaţiei generale.

Compania Terapia intenţionează să continue, pe tot parcursul verii, mini-maratoanele de acest gen, care se vor organiza în weekend-uri.

 

Farmacist