Cercetare aplicată şi protecţie medicală este tema Conferinţei ştiinţifice anuale a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militar „Cantacuzino”, care se desfăşoară la Cercul Militar Naţional din Bucureşti.


Manifestarea cu tradiţie este dedicată activităţii ştiinţifice desfăşurate neîntrerupt, timp de mai bine de un secol, în Institutul înfiinţat de către profesorul Ion Cantacuzino, personalitate complexă a naţiunii române şi nu numai, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Institutului.

Temele care reprezintă rezultatul muncii şi preocupărilor actuale ale cercetătorilor din România au fost cuprinse în mai multe secţiuni. Prima zi a fost dedicată domeniului microbiologiei, supraveghere şi diagnostic molecular şi a cuprins o serie de 12 prezentări susţinute de specialişti din institutul gazdă cât şi din alte instituţii de specialitate care şi-au manifestat interesul pentru participare: Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, Şcoala Doctorală de Biologie, Facultatea de Chimie şi Facultatea de Biologie a Universităţii din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Regele Mihai I” din Timişoara, Facultatea de Medicină Veterinară Timişoara şi Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti.

Obiectivul declarat al fiecărei ediţii este acela de a reuni oameni de ştiinţă, cercetători, specialişti în medicină, microbiologie şi epidemiologie de talie naţională şi internaţională, care să schimbe idei, opinii şi să-şi expună o parte din experienţa lor, precum şi rezultatele cercetării în domeniile de interes menţionate.

Sursă foto: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”





Medic