Conferinţa Internaţională de Tehnologie Medicală SSIMA, organizată la Oradea până pe 10 septembrie, va cuprinde în premieră o expoziţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

 

Aproape 200 de medici, doctoranzi, profesori de bioinginerie şi specialişti în tehnologii medicale din peste zece ţări participă, în perioada 5 - 10 septembrie, la Conferinţa Internaţională de Tehnologie Medicală SSIMA Re:Imagine Healthcare. Evenimentul, unic în Europa de Est, este la a VI-a ediţie şi e găzduit în sala mare a Primăriei Oradea, informează Agerpres.

„Avem un robot chirurgical adus din Anglia pentru acest eveniment pentru a fi arătat medicilor, care îl vor putea testa, prin demonstraţii live, dar şi alte inovaţii tehnologice care folosesc inteligenţa artificială”, a declarat, pentru Agerpres, principalul organizator, Elena Ovreiu, fondator al International Summer School on Imaging for Medical Applications (SSIMA).

Co-organizatorul conferinţei, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, a precizat, în cadrul festivităţii de deschidere, că doreşte să facă din Spitalul Judeţean, care este cel mai mare din ţară, o unitate sanitară modernă, smart.

„Din numeroasele vizite pe care le-am efectuat în spitale din lume, am constatat că fără tehnologie, fără inteligenţă artificială, fără preocuparea personalului medical de a-şi însuşi modul de funcţionare a acestor tehnologii inovative, posibilitatea de diagnostic şi de tratament sunt mult reduse. Din fericire, avem această ocazie nesperată de a accesa informaţii de ultim moment din tehnologia din domeniul medical şi din IT. Conferinţa SSIMA este un stimulent şi o ocazie nesperată de a putea lega acele contacte care să ne ajute să evoluăm într-un timp foarte scurt către scopul nostru de a fi un spital smart”, a spus dr. Gheorghe Carp.

„Din discuţiile avute deja cu medicii participanţi, am aflat că au nevoie de oameni tehnici cu care să lucreze, deoarece tehnologia este din ce în ce mai avansată”, a adăugat Elena Ovreiu.

Printre cei 40 de invitaţi se numără profesori de renume internaţional de la Harvard, Oxford, Johns Hopkins, Stanford, precum şi miniştri şi secretari de stat.

Timp de o săptămână vor fi discutate subiecte legate de digitalizarea spitalelor (tehnologii care folosesc inteligenţa artificială, precum colonoscopia digitală, patologie digitală), chirurgie robotică, medicină de precizie.

Conferinţa este organizată de Şcoala Internaţională de Imagistică cu Aplicaţii în Medicină (SSIMA), în parteneriat cu Primăria Oradea şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, sub egida celei mai prestigioase societăţi profesionale din acest domeniu, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society (MICCAI). Evenimentul are loc cu susţinerea Universităţii Politehnica din Bucureşti, a Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI) şi a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.SSIMA urmăreşte dezvoltarea inovaţiei în domeniul tehnologiei medicale în România, aducând împreună lideri mondiali, cercetători, studenţi, antreprenori şi formatori de opinie din domeniile academic, afacerilor şi medicinei.
 
Psihiatru (2)