Femeile care au vârsta cuprinsă între 25 şi 64 de ani, cu domiciliul în Sectorul 1 din Capitală şi care nu au fost niciodată diagnosticate cu cancer de col uterin şi nu au antecedente sugestive pentru patologia acestei boli, beneficiază gratuit la Complexul Multifuncţional Caraiman de testul Babeş – Papanicolau şi de examenul secreţiei vaginale.


Serviciile de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin sunt realizate gratuit, de luni până vineri, între orele 8.30 şi 10.30, la cabinetul de plantificare familială al Complexului Multifuncţional Caraiman – strada Caraiman nr. 33 A, se arată într-un comunicat. Screeningul se face în baza unei programări prealabile.

„Deşi cancerul de col uterin reprezintă una din principalele cauze de mortalitate în rândul femeilor, atunci când este depistat precoce este unul din cancerele cu cea mai mare rată de vindecare”, se arată în comunicat.

Testul citologic Babeş-Papanicolau detectează acele modificări, care netratate pot duce la apariţia unui cancer de col invaziv. Prin intermediul lui se examinează microscopic celulele colectate de la nivelul colului uterin evaluându-se eventualele modificări inflamatorii, reactive şi reparatorii, preneoplazice şi neoplazice, se mai precizează.

 




Ginecologia (1)