Conf. dr. Mădălina Georgescu, coordonatorul Formului ORL.ro, care se desfăşoară timp de două zile la Bucureşti, spune că anul acesta conferinţa este extinsă spre colaborarea cu neurochirurgia. România are suficienţi medici ORL, dar deficitul de specialişti este în otoneurochirurgie. Forumul ORL.ro se află la cea de-a 12-a ediţie.

„Ce aduce nou conferinţa din acest an este faptul că merge spre  neurochirurgi, pentru că adeseori patologia atât de ureche, cât şi cea de nas, se poate extinde spre zona neurochirurgie. Şi, atunci, este nevoie fie de o echipă multidisciplinară, fie de supraspecializare. De obicei, otoneurochirurgia, adică complicaţiile urechii care se duc spre baza craniului, poate că aparţine mai mult ORL-iştilor care se specializează. Rinoneurochirurgia poate că este invers, adică mai degrabă neurochirurgii învaţă ce să facă cu patologia de nas. În România, există o discrepanţă între cele două supraspecializări, sunt mai puţini otoneurochirurgi şi mai multi neurochirurgi. Această discrepanţă încercăm să o diminuăm. E greu. E greu să te supraspecializezi de la ORL spre neurochirurgie şi poate din acest motiv întotdeauna intră în echipă combinată”, a declarat pentru medichub.ro conf. dr. Mădălina Georgescu.

Forum ORL.ro are loc Bucureşti, în 6 şi 7 martie. Timp de două zile, medicii participanţi află ultimele noutăţi în tratamentul bolilor urechii.