Seniorii oncologiei clujene l-au omagiat pe colegul, profesorul şi mentorul lor, prof. dr. Ion Chiricuţă, în cadrul Conferinţei Naţionale „Zilele Prof. Ion Chiricuţă 1958-1988 - Interdisciplinaritate în diagnosticul şi tratamentul precoce al neoplaziilor”. În cadrul manifestărilor, s-a lansat o carte care cuprinde opiniile a 65 de specialişti din medicina românească.


În cadrul sesiunii omagiale, moderată de dr. Tudor Horia Gavrilescu, au conferenţiat foşti colegi şi colaboratori ai profesorului: acad. Nicolae Ghilezan, acad. Nicolae Benga, prof. dr. Zoltan Uray, dr. Sorin Popescu, dr. Liviu Roman, dr. Virgil Razesu, prof. Ljubomir Petrov, se subliniază într-o informare trimisă Agerpres.

Au fost evocate momente reprezentative şi inedite din activitatea şi colaborarea profesorului cu colaboratorii şi echipa sa, se mai arată.

Trei tineri medici rezidenţi au fost premiaţi în cadrul conferinţei. În cadrul manifestărilor, s-a lansat o carte care cuprinde opiniile a 65 de specialişti din medicina românească, din toate centrele universitare.

„Universitatea noastră a găzduit astăzi, 16 iunie, lansarea volumului «Cum credeţi că va arăta medicina după pandemie?», care cuprinde opiniile a 65 de medici şi cadre didactice universitare din ţară”, se arată pe pagina de Facebook a UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Volumul a fost coordonat de academicianul Constantin Ionescu-Târgovişte, preşedintele Asociaţiei Medicale Române, şi de Grigore Iuga, directorul de relaţii publice al Asociaţiei Medicale Române.

La lansarea cărţii au participat autori din Cluj-Napoca care au contribuit la realizarea volumului, cadre didactice din universitatea clujeană, precum şi personal medical de specialitate din judeţ, se mai precizează în postare.

Sursă foto: Facebook UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca






Medic