Al cincilea episod al podcastului „Antreprenori în Medicină”, proiect iniţiat de Asociaţia Medicilor Independenţi, Societatea Antreprenorială Studenţească, în parteneriat cu MedicHub şi Viaţa Medicală, îl aduce alături de noi pe dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic primar Anestezie şi Terapie Intensivă, specialist Terapia Durerii, fondator și director medical al Centrului Medical Provita.


Dr. Ovidiu Nicolae Palea este singurul specialist în Terapia Durerii din România acreditat de Institutul Mondial al Durerii și un antreprenor de succes în domeniul medical din România.

„Ideea Provita a apărut din dorinţa enormă de a putea face şi în România un act medical la nivel Vest”, spune dr. Palea

Centrul Medical Provita își propune să dea dovadă de profesionalism, rigoare, încredere, sinceritate și empatie în relația cu pacienții, bazându-se pe mottoul: „Ne dorim să tratăm PACIENTUL, nu BOALA!”. Atât abordarea multidisciplinară, profesionalismul și buna pregătire a cadrelor medicale, cât și aparatura, și tehnicile medicale de ultimă generație sunt cele care promit pacientului reușita actului medical: „Înainte de a fi doctori, suntem oameni”. Mai mult, Centrul Medical Provita este una dintre puținele instituții medicale din țară specializată în Terapia Durerii și chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale.

„Pacienţii vin la privat nu pentru doctori, ci pentru asistentele medicale, doctorul şi la privat vede pacientul o jumătate de oră pe zi, după operaţie, iar asistentele rămân cu pacientul permanent. Ori, dacă tu ai o asistentă la 40 de paturi noaptea sau o asistentă la 20 de paturi la terapie intensivă, ea nu are cum să se ocupe corespunzător de toţi pacienţii. Trebuie să-şi schimbe mănuşile de la pacient la pacient, pentru a preveni infecţiile. Când să facă acest lucru? Infecţiile nu au legătură cu dezinfectanţii, ci cu protocoalele, iar, când noi nu avem cadre medicale suficiente, cum să facem faţă?”, adaugă dr. Palea.

ovidiu_palea_podcast_antreprenori_medicina_provita

În podcastul de astăzi, dr. Ovidiu Nicolae Palea vorbeşte despre influențele din copilărie, în sensul alegerii unei cariere medicale, despre experiența visului american, importanța comunicării cu pacientul, necesitatea asumării unor riscuri, importanța echipei medicale și relația deschisă cu pacienții.

Inspiră-te din povestea unui medic antreprenor de succes, urmărind podcastul aici!ORL