Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, şi secretarul de stat, dr. Alexandru Rogobete, au participat la Bruxelles, în cadrul Programului EU4Health, la o discuţie despre politicile europene de sănătate şi impactul acestora asupra dezvoltării sistemului medical din România.


Cei doi oficiali au subliniat importanţa asigurării unui tratament egal pentru toţi pacienţii din statele membre ale Uniunii Europene, se arată într-un comunicat.

„Asigurarea tratamentului egal, precum şi accesul la medicamente pentru toţi pacienţii din Uniunea Europeană sunt obiective importante pentru promovarea sănătăţii în comunitatea europeană. Grija pentru sănătatea oamenilor este un efort comun al statelor membre, instituţiilor UE şi al sectorului privat, pentru a dezvolta politici şi strategii care să asigure distribuirea echitabilă a tratamentelor către toţi pacienţii. Implementarea şi menţinerea unui sistem de sănătate eficient, precum şi asigurarea accesului la servicii de asistenţă medicală pentru întreaga populaţie reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii”, a declarat ministrul român al Sănătăţii.

În cadrul reuniunii de la Parlamentul European s-a discutat şi despre importanţa fondurilor europene pentru dezvoltarea continuă a infrastructurii medicale şi a digitalizării sistemului medical.

„România beneficiază de peste 9 miliarde de euro până la finalul anului 2030, din diferite surse de finanţare. Prin PNRR am reuşit să finalizăm proiectele pentru dezvoltarea asistenţei medicale primare, a ambulatoriilor de specialitate, respectiv, să investim masiv în spitale, pentru dezvoltarea secţiilor de nou-născuţi. Continuăm investiţiile în digitalizarea sistemului medical şi realizarea sistemului naţional de telemedicină”, a declarat dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Evenimentul a fost organizat de Europarlamentarul Cristian Buşoi, raportor pentru EU4Health.





Ginecologia (1)