Reprezentanţii Societăţii Române de Hematologie, în parteneriat cu Institutul Clinic Fundeni şi Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, organizează miercuri, 28 februarie, între 11.00 şi 13.00 un eveniment prilejuit de Ziua Mondială a Bolilor Rare.


Evenimentul este organizat în Amfiteatrul Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti. La acesta, vor participa pacienţi, organizaţii reprezentative ale acestora, aparţinători şi medici. În mod simbolic, participanţii vor picta în culorile Zilei Mondiale a Bolilor Rare: albastru, verde, mov şi roz. Planşele pictate vor fi expuse în zone publice ale unităţilor medicale, pentru a atrage atenţia asupra celor peste 7.000 de boli rare identificate până în prezent, o pondere importantă fiind reprezentată de afecţiunile hematologice.

Un moment similar este organizat la Timişoara şi Iaşi, în amfiteatrele Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, respectiv al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi.

Ziua Mondială a Bolilor Rare este marcată anual, în ultima zi a lunii februarie, în 2024 fiind celebrată pe 29 februarie.

 



 

Oncolog