În contextul Zilei Mondiale a Menopauzei, Societatea Română de Endocrinologie lansează proiectul „Menopauza - Important de ştiut”, prin care se doreşte transmiterea de la specialişti către publicul vizat a unor informaţii ştiinţifice legate de acest subiect.


Pe 18 octombrie, întreaga lume marchează Ziua Mondială a Menopauzei, eveniment de conştientizare în privinţa menopauzei şi a opţiunilor existente, pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi stării de bine a femeilor aflate în această perioadă, se arată într-un comunicat al Societăţii Române de Endocrinologie.

Estimările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că numărul femeilor cu vârsta de peste 60 de ani va creşte de la aproximativ 336 de milioane, câte erau înregistrate în anul 2000, la peste un miliard în 2050. În aceste condiţii, specialiştii consideră că sistemele de sănătate trebuie să fie pregătite, ca să acorde o atenţie sporită stării de sănătate a persoanelor de sex feminin. 

„Menopauza este o perioadă prin care trece orice femeie, o perioadă cu provocări specifice pentru sănătate, ce trebuie tratate ca atare. Este important, însă, ca femeile să ştie că există metode şi soluţii pentru a parcurge această perioadă mai uşor, pentru a reduce simptomele şi a avea o calitate a vieţii crescută. Pentru aceasta, însă, trebuie să se prezinte la medic, care le poate îndruma şi ajuta. Nu trebuie uitat că un stil de viaţă sănătos şi adecvat este unul dintre paşii importanţi inclusiv în această perioadă”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Societăţii Române de Endocrinologie.

Anul acesta, Zilua Mondială a Menopauzei se axează pe sănătatea oaselor. Osteoporoza de postmenopauză afectează calitatea vieţii femeii, prin accentuarea resorbţiei osoase ca urmare a scăderii estrogenilor.

În cadrul proiectului „Menopauza – Important de ştiut”, Societatea Română de Endocrinologie organizează pe 18 octombrie, de la ora 19.00, un eveniment de informare destinat femeilor din România. Conferinţa va fi transmisă pe site-ul Conferinte-LIVE.ro şi pe pagina de Facebook a Societăţii Române de Endocrinologie.

 

Alergologia