Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neglijenţă în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în urma exploziei care s-a produs, luni, într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.


Potrivit Poliţiei Prahova, cercetările sub efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Muncitorul unei firme care făcea lucrări de mentenanţă ar fi folosit flexul în salonul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti. În încăpere se afla o pacientă conectată la oxigen. În timpul lucrărilor s-a produs o explozie, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

În urma deflagraţiei, o femeie de 82 de ani a suferit arsuri pe corp şi arsuri de căi aeriene.

„Victima era în comă în momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen. Prezintă arsuri pe 16% din suprafaţa corporală şi la nivelul căilor aeriene”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Pacienta este intubată şi este internată la Terapie Intensivă, la Secţia de Chirurgie Plastică a SJU Ploieşti.

Starea acesteia este gravă, nu doar din cauza arsurilor, ci şi a problemelor medicale preexistente, a precizat directorul medical al SJU Ploieşti, Andrei Ilinca.


Psihiatru (2)