Forumul Român de Diabet salută iniţiativa Partidului Popular European (PPE) de a include diabetul în manifestul său electoral, care propune un Plan European Cardiovascular alături de o iniţiativă de screening pentru boli cardiovasculare şi diabet.


Această iniţiativă marchează un pas crucial înainte, reprezentând în acelaşi timp o excelentă oportunitate de a amplifica eforturile de prevenţie şi de  îngrijire a sănătăţii celor 32 de milioane de cetăţeni europeni care trăiesc cu diabet zaharat, se arată într-un comunicat. Alături de International Diabetes Federation Europa (IDF Europa) şi de alte organizaţii internaţionale care promovează politici publice pentru persoanele cu diabet, Forumul Român de Diabet se alătură apelului pentru adoptarea unor politici publice curajoase şi unitare pentru a aborda eficient pandemia tăcută a diabetului. Fără acţiuni ţintite şi eficiente, cetăţenii europeni care trăiesc în prezent cu diabet vor continua să dezvolte boli cardiovasculare şi multe alte complicaţii asociate acestei afecţiuni.

„Forumul Român de Diabet consideră că un plan pentru bolile cardiovasculare poate fi de impact doar dacă este asociat cu un plan comprehensiv pentru diabet. Recunoscând conexiunea dintre aceste două boli, un plan integrat ar putea oferi o soluţie holistică şi eficientă pentru gestionarea a două dintre cele mai urgente probleme de sănătate din Europa. Acest lucru poate duce la îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor, aliniindu-se cu nevoile actuale de sănătate şi consolidând rezilienţa Uniunii Europene”, se subliniază.

Forumul Român de Diabet salută recunoaşterea de către PPE în manifestul său a necesităţii de acţiune în privinţa diabetului şi îndeamnă Comisia Europeană şi toate facţiunile politice să continue abordarea diabetului ca fiind o prioritate egală într-un Plan Comun Cardiovascular-Diabet.

„De asemenea, facem un apel către toţi decidenţii politici din UE de a susţine lansarea unui Plan Comun Cardiovascular-Diabet de către viitoarea Comisie Europeană”, se mai arată.

 



Psihiatru (2)