Luna martie marchează finalizarea unui proiect important pentru Spitalul Municipal Olteniţa din judeţul Călăraşi: renovarea a 10 grupuri sanitare în secţia de pediatrie, în colaborare cu Zewa şi Organizaţia Salvaţi Copiii.


Cu o investiţie de 50.000 de euro, iniţiativa se concentrează pe îmbunătăţirea condiţiilor de igienă şi confort pentru cei aproximativ 1.000 de copii care vizitează lunar spitalul şi pentru cei 120 de copii care necesită spitalizare prelungită. Realizată în colaborare cu Zewa şi Salvaţi Copiii, iniţiativa îşi propune să ofere un mediu mai sănătos pentru tinerii pacienţi şi pentru aparţinătorii lor, se arată într-un comunicat.

Spitalul Municipal Olteniţa oferă îngrijiri atât pentru pacienţii cu afecţiuni acute cât şi cronice. Cu o capacitate de 210 paturi pentru spitalizare continuă şi alte 20 de paturi destinate spitalizării de zi, instituţia acoperă nevoile medicale pentru aproximativ 40% din suprafaţa judeţului. Pe parcursul unui an, aproximativ 100.000 de persoane beneficiază de serviciile medicale oferite de această unitate, evidenţiind rolul său crucial în asistenţa medicală regională.

Proiectul, demarat în septembrie 2023 şi finalizat la începutul anului 2024, a constat în renovarea a 10 grupuri sanitare la Spitalul Municipal Olteniţa, cu o investiţie totală de 50.000 de euro. Această sumă a fost strânsă în cadrul campaniei Zewa, prin alocarea a 1% din valoarea vânzărilor realizate între 15 mai şi 15 iulie 2023, cu scopul de a îmbunătăţi infrastructura medicală.






Pediatru