Departamentul american pentru Sănătate şi Servicii Umane (HHS) a anunţat că va începe să distribuie din nou teste COVID-19, în regim de gratuitate, către populaţia din ţară. Testele vor detecta variantele de coronavirus care circulă în prezent şi vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului 2023.


Din data de 25 septembrie, familiile americane vor putea din nou să comande patru teste gratuite prin intermediul platformei dedicate, au precizat reprezentanţii agenţiei federală din domeniul sănătăţii, citaţi de Reuters şi Agerpres.

Potrivit agenţiei de presă Xinhua, decizia anunţată miercuri intervine după patru iniţiative similare precedente, în cadrul cărora Guvernul federal american şi Poşta din Statele Unite au furnizat gratuit peste 755 de milioane de teste COVID-19 pentru familiile americane din întreaga ţară.

Măsura doreşte să completeze eforturilor depuse de agenţiile federale americane pentru a furniza teste gratuite COVID-19 către centre sociale, şcoli, azile pentru vârstnici cu venituri mici, persoane individuale care nu dispun de asigurări de sănătate şi comunităţi slab deservite din punct de vedere medical, în contextul în care 500 de milioane de teste au fost furnizate până în prezent prin aceste canale.

Tot miercuri, HHS a anunţat o investiţie de 600 de milioane de dolari americani către producătorii interni de teste COVID.

Aceste investiţii critice în 12 producători din şapte state americane vor consolida nivelurile de producţie ale naţiunii privind testele rapide COVID-19 utilizate la domiciliu şi „vor contribui la atenuarea răspândirii virusului”, a declarat secretarul HHS, Xavier Becerra, într-un comunicat.
 

 

 

ORL