Între 10 şi 13 noiembrie, peste 500 de studenţi din toată lumea şi medici recunoscuţi la nivel internaţional se întâlnesc la Craiova’s International Medical Students Congress (CIMSC), organizat de Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova.


Devenit unul dintre cele mai importante congrese internaţionale pentru studenţi şi tineri medici, CIMSC- Craiova’s International Medical Students Congress -  însumează peste 10 conferinţe şi 50 de activităţi practice, cu sprijinul constant din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, se arată într-un comunicat.

„Scopul comun al corpului profesoral UMFCV şi al studenţilor voluntari este îmbunătăţirea constantă a educaţiei medicale oferite viitorilor medici, iar congresul completează perfect eforturile zilnice depuse de tutorii noştri în cadrul programelor de studiu”, se subliniază în document.

Pe lângă activitatea ştiinţifică, congresul încurajează mult socializarea şi formarea unor relaţii de colegialitate. De asemenea, participanţii au oportunitatea de a concura într-o competiţie ştiinţifică de articole medicale, fiind încurajaţi să activeze, încă de pe băncile facultăţii,

în domeniul cercetării, alături de corpul profesoral UMFCV şi de coordonatori ştiinţifici din întreaga lume.

„Toate activităţile din cadrul congresului au un scop comun, perfecţionarea cunoştinţelor şi abilităţilor de îngrijire a pacienţilor, pentru ca generaţiile viitoare de medici să poată întoarce societăţii tot sprijinul primit în procesul lor de pregătire. Aşa cum spun şi profesorii noştri, congresul se rezumă la un principiu simplu, «studenţii de azi sunt medicii de mâine»”, se arată în comunicat.





Alergologia