Populaţia din treisprezece comune ale judeţului va putea beneficia de o activitate de screening pentru depistarea precoce a tuberculozei, la iniţiativa Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi a fundaţiei Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate.


Activitatea de screening TB în judeţ are loc în perioada 16 august - 30 septembrie, fiind derulată în cadrul proiectului POCU „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce a tuberculozei, inclusiv a tuberculozei latente”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vrancea, citat de Agerpres.

Au fost selectate 13 comunităţi pentru a face parte diun acest program, în funcţie de numărul de cazuri înregistrate.

În comunele respective se va deplasa o caravană mobilă - un cabinet mobil dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză şi depistare precoce a microbului tuberculozei, dar şi a altor 14 patologii.

Caravana va ajunge la Slobozia Bradului, Sihlea, Tâmboeşti, Chiojdeni, Gugeşti, Coteşti, Vânători, Reghiu, Ţifeşti, Vidra, Pufeşti, Păuneşti şi Homocea, se mai precizează în comunicat.

 



Alergologia