Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara, Raul Pătraşcu, spune că unitatea pe care o conduce va avea o zonă roşie COVID pentru copii, deservită de 25 de paturi, numărul acestora putându-se dubla dacă numărul celor infectaţi va creşte.


Măsura va fi luată pentru a nu pune presiune pe Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, arată managerul pe pagina sa de Facebook.

„Spitalul Judeţean pune la dispoziţie, de zilele acestea, 25 de paturi COVID pentru copii, pentru a ne asigura că micuţii au acces la cele mai bune servicii în caz de nevoie, locurile devenind rapid insuficiente la Spitalul «Victor Babeş» (...) În prima fază, Spitalul Judeţean va crea o zonă roşie COVID pe secţia de pediatrie Bega (...) Ulterior, dacă, Doamne fereşte, va fi nevoie, vom creşte numărul la 50 de paturi pentru copii pozitivi COVID”, a arătat managerul.

Încă de la începutul pandemiei, lucrurile au fost ţinute sub control şi pentru că s-a lucrat împreună cu celelalte unităţi medicale şi cu autorităţile locale, a subliniat Raul Pătraşcu.

„Au început din păcate să apară cazuri şi să şi crească numărul lor în rândul copiilor”, a precizat managerul. „Ieri am avut o întâlnire cu dr. Flavius Cioca, şeful DSP Timiş, Prof. Univ. Dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului V. Babeş şi Prof. Univ. Dr. Mihai Gafencu, directorul medical al Spitalului de Copii Louis Ţurcanu, pentru a ne asigura că toţi copiii noştri au acces la servicii de sănătate”.

 

Oncolog