Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, consideră că obligarea cadrelor medicale să se vaccineze anti-COVID-19 sau să se testeze periodic pe bani proprii ar putea genera probleme în sistemul sanitar.


Acesta a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, dacă o parte dintre angajaţi vor refuza să se vaccineze şi nu vor mai veni la muncă, atunci spitalele nu vor mai putea face faţă, alţi specialiştii fiind greu de găsit, relatează Agerpres.

„Este un subiect sensibil, delicat. Pe de o parte, discutăm că nu este obligatorie vaccinarea, pe de altă parte discutăm că dacă eşti medic, eşti asistentă, dacă lucrezi în sistemul sanitar - mă întreb, instalatorul va fi obligat la vaccinare? o întrebare retorică (...) În ce priveşte obligativitatea vaccinării, respectiv, dacă nu te-ai vaccinat trebuie să plăteşti testul, în momentul de faţă sunt doar nişte declaraţii de presă în ţara noastră, dar sensibilitatea subiectului este la fel de mare, pentru că (...) într-un spital cum este al nostru, cu 145 de angajaţi (...) dacă 50 de persoane or să spună că «de mâine eu nu o să vin», atunci suntem într-o problemă”, a declarat Andras Nagy Robert.

Acesta a adăugat că spitalul pe care îl conduce se confruntă şi în prezent cu un deficit de cadre medicale şi au fost situaţii în care instituţia a publicat chiar şi de cinci ori un anunţ de recrutare, până a reuşit să angajeze un specialist pe postul scos la concurs.

 

Pediatru