A fost semnat contractul de finanţare prin PNRR pentru modernizarea Compartimentului Terapie intensivă neonatală din cadrul Maternităţii Oradea (Staţionar III). Astfel, va creşte siguranţa actului medical, contribuind la scăderea morbidităţii şi mortalităţii micilor pacienţi vulnerabili.


Valoarea totală a proiectului este de 22.194.473,98 lei (fără TVA), finanţarea nerambursabilă fiind de 21.694.784,64 lei (fără TVA), se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea compartimentului de terapie intensivă neonatală, dotarea cu echipamente specifice, amenajarea şi dotarea unui centru regional de formare pentru pacienţii critici nou-născuţi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor” este implementat de Primăria Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională. Proiectul a fost depus în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor în cadrul PNRR – Componenta C12 – Investiţia specifică I2.3a – Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi.

Prin acest proiect, pe cele patru componente, se va realiza: dotarea cu cinci paturi noi de terapie intensivă neonatală împreună cu aparatura medicală aferentă, dotarea a cinci paturi de terapie intensivă neonatală existente în compartimentul de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală şi dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală de screening, se mai subliniază.

O parte importantă a proiectului o constituie centrul de training şi formare în domeniul neonatologiei. Datorită faptului că, la ora actuală, Maternitatea Oradea nu dispune de un astfel de centru, amenajarea şi dotarea sa va avea un impact pozitiv asupra formării continue a cadrelor medicale pentru tratarea corespunzătoare a pacienţilor nou-născuţi în stare critică.

Centrul va avea o suprafaţă utilă de 253,12 mp şi va fi amenajat la subsolul clădirii Policlinicii (Calea Clujului, nr. 50). Acesta va fi dotat  cu trei săli de simulare, o cameră de control şi o sală de curs.

 

 


Ginecologia (1)