Societatea Naţională de Medicina Familiei îndeamnă populaţia să respecte regulile pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, astfel încât să putem reveni cât mai curând la viaţa de dinaintea pandemiei de COVID-19.


„Noi, medicii de familie, am trecut prin pandemie în regim de gardă permanentă, cu resurse proprii şi cu devotament. Am păstrat cabinetele deschise, am facilitat comunicarea la distanţă prin intermediul mijloacelor electronice, am acoperit nevoile de consultaţii de alte specialităţi şi ne-am implicat în monitorizarea şi gestionarea cazurilor cronice pe care spitalele şi policlinicile nu le-au putut primi din cauza epidemiei. Am putea spune că au fost intervale de timp când pentru tot ce nu era coronavirus, noi, medicii de familie, am susţinut sistemul.
Am fost aproape de pacienţii noştri şi de rudele lor venite din străinătate, am comunicat continuu cu persoanele izolate, carantinate, sau suspecţi de COVID-19.
Am fost aproape de nesiguranţa pacienţilor, am făcut faţă suspiciunilor, incertitudinilor, contestaţiilor.
Mesajul nostru către populaţie este un îndemn de a face împreună lucruri simple, care ne pot păstra sănătatea individuală şi colectivă şi care ne permit să sperăm la o normalitate cât mai asemănătoare cu cea anterioară pandemiei”, se arată într-un comunicat al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.