Conducerea Primăriei Buzău va depune o sesizare la Poliţie după ce, în cursul weekendului, au fost descoperite mii de teste COVID-19 abandonate în apropierea Pădurii Crâng, la marginea municipiului.


Cutiile cu teste antigen au fost descoperite de către poliţiştii locali.

„Ne-am confruntat cu un incident la nivelul municipiului Buzău, în sensul în care undeva pe breteaua de legătură din Şoseaua Nordului, în zona limitrofă a Pădurii Crâng, au fost descoperite câteva mii de teste COVID, tip antigen, expirate, ce au fost aruncate, în mod voit spun eu, de cineva care a vrut să eludeze legea, pentru că toate datele de identificare ale proprietarului au fost şterse de pe cutii”, a declarat, pentru Agerpres, viceprimarul municipiului, Sorin Ionuţ Apostu.

Pentru a identifica persoana care a abandonat testele expirate, viceprimarul a anunţat că va fi depusă o plângere la Poliţie.

„Acele teste sunt identificabile, aparţin unor loturi (...). Cred că este un incident extrem de grav pentru că eu cred că putem vorbi de materiale medicale cu un anumit statut, ele trebuie neutralizate în condiţii stricte, cu anumite costuri, iar cineva a decis să le abandoneze să scape de o cheltuială. Este un atentat la sănătatea buzoienilor, de aceea mă voi adresa organelor legale pentru a identifica pe cel care a abandonat aceste deşeuri medicale”, a mai menţionat reprezentantul Primăriei Buzău.

Verificări ar putea desfăşura şi Garda de Mediu Buzău, la sesizarea primăriei.

 
Farmacist