Mihai Fifor, Ministrul Apărării Naţionale, a dispus dublarea locurilor pentru concursul de admitere în cadrul Institutului Medico-Militar. Începând cu anul universitar 2018-2019, numărul de locuri va fi de 100 în loc de 50 de locuri, câte sunt disponibile în prezent.

„Locurile vor fi repartizate după cum urmează: 80 pentru specialitatea medicină de familie, 10 locuri pentru farmacie şi 10 pentru stomatologie”, se precizează în comunicatul de presă remis sâmbătă de către Ministerul Apărării Naţionale. „În cazul în care cele două catedre ale Institutului Medico-Militar, Bucureşti şi Târgu-Mureş, nu vor putea asigura formarea celor 100 de medici militari, atunci se va lua în calcul colaborarea şi cu alte centre universitare de prestigiu din România.”

Măsura a fost adoptată pentru a acoperi necesităţile operaţionale ale armatei române şi oferta scăzută de specialişti în domeniul medical la nivel naţional. Reprezentanţii ministerului menţionează că pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de pregătire (6 ani facultate, 4-7 ani rezidenţiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgenţă şi operaţională).

Iniţiativa este susţinută şi de Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, se precizează în comunicatul de presă.

Sursa: Agerpres