Ca urmare a solicitărilor de informaţii privind campania de vaccinare anti-HPV, Ministerul Sănătăţii precizează faptul că la data de 30 iunie erau disponibile în cabinetele medicilor de familie şi în stocul direcţiilor de sănătate publică 56.841 doze de vaccin.


În primele 6 luni ale acestui an, au fost utilizate 52.066 de doze de vaccin împotriva HPV, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat.

Pentru imunizarea persoanelor de până la 14 ani sunt necesare două doze, iar pentru cele ce depăşesc această vârstă, câte trei doze.

„Reamintim că vaccinarea împotriva HPV este gratuită şi se realizează în cabinetele medicilor de familie, la fetele cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, pe baza solicitărilor depuse. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare pentru imunizare”, se arată în comunicat.

În perioada 1 ianuarie– 31 iulie a.c. au fost înregistrate la cabinetele medicilor de familie 30.201 solicitări de vaccinare (16.545 solicitări la vaccinarea anti-HPV pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 – 14 ani şi 13.665  solicitări la vaccinarea anti-HPV pentru fetele între 15-18 ani), conform raportului realizat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

 

Ginecologia (1)