Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a avut la sediul ministerului o întrevedere cu vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI) Christian Kettel Thomsen. S-a discutat despre investiţiile BEI în proiectele de infrastructură de sănătate aflate în derulare şi despre viitoarele investiţii în spitalele din România.


La întrevedere a participat secretarul de stat Andra Migiu, coordonator al proiectelor cu finanţare europeană derulate de către Ministerul Sănătăţii, precum şi experţi finaciari şi consultanţi tehnici ai BEI, se arată într-un comunicat.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii BEI au reiterat disponibilitatea şi sprijinul pentru creşterea investiţiilor în proiectele de infrastructură aflate în derulare în sistemul sanitar din România, dar şi pentru viitoarele investiţii în spitalele din ţara noastră.

De asemenea, s-a discutat despre stadiul investiţiilor BEI în derularea proiectelor de construcţie a spitalelor regionale. Oficialii BEI au anunţat Ministerul Sănătăţii că estimează pentru finalul acestei luni aprobarea de către boardul băncii a finanţării pentru construcţia spitalului regional din Cluj-Napoca, având ca obiectiv semnarea contractului până la finalul anului.

Finanţarea aferentă spitalului regional din Iaşi a fost deja semnată, iar pentru spitalul din Craiova se estimează a fi aprobată până la sfârşitul anului.

 

Farmacist