Din aceeași categorie
„Ce ştim acum? Că trebuie lucrat foarte mult la o legislaţie. Avem o lege a reformei în sănătate care din 2006 are peste 1.500 de amendamente, încât nu-i mai recunoaştem forma iniţială. Avem un management care, evaluat la faţa locului în toate aceste luni, personal de către mine, lasă de dorit. Avem nişte direcţii de sănătate publică care trebuie reevaluate, reaşezate şi readaptate cerinţelor din ziua de astăzi. Avem nişte sisteme de răspuns care, la fel, trebuie adaptate unei situaţii de criză”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la „Black Sea and Balkans Security Forum”, potrivit Agerpres.
Ministrul a atras atenţia şi asupra faptului că telemedicina nu mai trebuie lăsată deoparte: „În această pandemie, am redescoperit telemedicina şi cred că această redescoperire nu mai trebuie lăsată undeva deoparte şi trebuie adaptată cel puţin, dacă nu în totalitate, acelor zone din ţară unde accesul este destul de greu”.
De asemenea, Tătaru a mulţumit corpului medical pentru că a răspuns „prompt solicitărilor” în contextul pandemiei.
„Dacă stăm să evaluăm toate aceste creşteri (n.r. ale numărului de infectări), coroborate cu o perioadă de vid legislativ, considerăm că sistemul medical a răspuns prompt chiar dacă ajunsese la o cumpănă, la o oboseală. Ţin să mulţumesc şi pe această cale corpului medical care a răspuns prompt acestor solicitări”, a declarat Nelu Tătaru.
Sesiuni de instruire dedicate prevenției cancerului de col uterin
Florentina Ionescu
Institutul Național de Sănătate Publică organizează în mai multe județe din țară sesiuni de instruire dedicate prevenției cancerului de col uterin, pentru profesioniștii din domeniul sănătății.
...