Circa 80 de fermieri şi medici veterinari din România au participat la seminarul „Noi măsuri de combatere a rezistenţei la antimicrobiene”, desfăşurat la Grand Hotel Bucureşti în zilele de 9 şi 10 mai.


Instruirea a inclus sesiuni plenare cu prezentări privind actualizările legislative şi sesiuni dinamice ale grupurilor de lucru axate pe specii specifice, împărtăşind perspectivele, problemele şi soluţiile fermierilor şi medicilor veterinari, cu sesiuni de informare plenară şi studii de caz identificate ale poveştilor de succes, se arată pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor Veterinari din România.

Obiectivul sesiunii de instruire a fost:

  • Informarea fermierilor şi a medicilor veterinari cu privire la implicaţiile Regulamentului (UE) 2019/4 privind furajele medicamentate şi ale Regulamentului 2019/6 privind produsele medicinale veterinare în practica lor zilnică la fermă.
  • Facilitarea tranziţiei către o utilizare redusă a antimicrobienelor prin informarea fermierilor şi a medicilor veterinari cu privire la măsurile care ar putea preveni apariţia infecţiilor.
  • Încurajarea schimbului de bune practici care informează fermierii şi medicii veterinari cu privire la posibilele abordări pentru reducerea utilizării antimicrobienelor în practica de zi cu zi.

În perioada februarie 2024 - august 2026 vor fi organizate 30 de ateliere de formare pentru a contribui la tranziţia către o utilizare redusă a antimicrobienelor şi, în special, la obiectivul „De la fermă la consumator” (F2F) de a reduce vânzările globale ale UE de antimicrobiene pentru animalele de fermă şi acvacultură cu 80 % până în 2030.

Materialele de instruire pot fi găsite în secţiunea bibliotecă a paginii web AMR F&V.  

Sursă foto: Facebook Colegiul Medicilor Veterinari din România – Oficial

 

 

Practica Veterinara