Ministrul Sănătăţii, dr. Victor Costache, a numit-o, marţi, pe dr. Roxana Stroe în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România.

Dr. Roxana Stroe va exercita această funcţie cu caracter temporar, până la organizarea concursului de ocupare a funcţiei de preşedinte sau revocare, conform legislaţiei în vigoare.

Pe perioada mandatului temporar, va avea în atribuţii realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al ANMDMR, dar şi organizarea strategiei pentru desfăşurarea în mod transparent şi corect a concursurilor de preşedinte şi vicepreşedinte pentru această instituţie.

Ministrul Sănătăţii i-a solicitat noului preşedinte ANMDMR ca metodologia de concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere ale acestei instituţii să fie validată cu reputaţi specialişti din domeniu.

Roxana Stroe este medic primar Farmacologie Clinică şi lucrează în cadrul ANMDMR, de la sfârsitul anului 2010. În prezent, ocupă functia de coordonator al Direcţiei Farmacovigilenţă şi Managementul Riscului. Din 2014, este membru în Comitetul de Farmacovigilenţă şi Managementul Riscului al EMA, iar, din martie 2019, este membru altern al EMA Management Board.