Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT), dr. Horaţiu Suciu, a declarat că proiectul de construire a noului Institut al Inimii ar putea intra în selecţia pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).


Este însă nevoie de aprobarea finanţării studiului de fezabilitate de către Consiliul Judeţean Mureş, a adăugat dr. Horaţiu Suciu, citat de Agerpres.

„Institutul Inimii va fi o unitate de sănătate de excelenţă. (...) Practic, licitaţia pentru studiul de fezabilitate a fost finalizată, am amânat semnarea contractului cu firma care a câştigat pentru că această semnare este condiţionată de existenţa banilor, a sursei de finanţare a studiului de fezabilitate. Consiliul Judeţean a luat decizia de a susţine financiar această cheltuială cu studiul de fezabilitate. (...) În această cursă pentru obţinerea finanţării prin PNRR există 49 de obiective, clădiri de spitale noi, printre care se află şi Institutul Inimii din Târgu Mureş şi vreau să vă informez că din aceste 49 vor fi selectate undeva la 20 până în 22 de proiecte. Practic, suntem într-un concurs în care suntem doi pe un loc”, a declarat dr. Horaţiu Suciu, într-o conferinţă de presă.

Dr. Suciu consideră că ar fi păcat ca noul Institut al Inimii să nu se poată alinia la startul unei competiţii pe care are şanse mari să o câştige.

Alergologia