Dacă anul trecut a fost lansat podcastul INFO UMF Craiova, produs de studioul media al universităţii, anul acesta Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova lansează un post de radio online, Radio UMF Craiova, dar şi o revistă de popularizare a ştiinţei iniţiată de studenţi - UMF Craiova LIFE.


La început de an universitar, rectorul UMF Craiova, prof. univ. dr. Dan-Ionuţ Gheonea, a trecut în revistă principalele evenimente academice ale anului trecut, evenimente care, pe de o parte, au adus la Craiova specialişti în diverse domenii medicale din lumea întreagă, şi pe de altă parte au creat mai multe posibilităţi pentru întâlnirea comunităţii universitare medicale craiovene, studenţi şi cadre didactice-medici, cu craiovenii în cele mai neaşteptate spaţii, se arată într-un comunicat. 

„Declaraţia de principii a anului universitar 2022 – 2023 la UMF din Craiova a fost: «Implică-te!». Şi ne-am implicat. Toţi. Profesori, studenţi, împreună, umăr la umăr, am reuşit să facem faţă unor provocări extraordinare, care au adus plus valoare nu numai instituţiei, ci şi nouă, ca oameni, ca profesionişti. Putem vorbi despre activitatea ştiinţifică intensă, despre rolul medicului în comunitate, despre vieţi salvate sau despre conexiune umană, reuşită, empatie. Au fost multe activităţi extraordinare, cu multă implicare, în care s-au depus eforturi substanţiale din partea tuturor celor implicaţi, dar în care am trăit nişte experienţe unice, pentru care vă mulţumesc şi vă felicit”, a spus rectorul Dan-Ionuţ Gheonea.

După retrospectivă, s-au prezentat noutăţile. Dacă anul trecut a fost lansat podcastul INFO UMF Craiova, produs de studioul media al Universităţii, anul acesta UMF din Craiova lansează un post de radio online, Radio UMF Craiova, dar şi o revistă de popularizare a ştiinţei, şi nu numai, iniţiată de studenţi, UMF Craiova LIFE.

În final, rectorul a anunţat crearea unui spaţiu dedicat socializării, GreenHUB UMF: „Pentru că sursa noastră de inspiraţie continuă sunteţi chiar voi, noile generaţii, nu puteam să nu vă creăm un mediu propice, modern de comunicare, de socializare şi, poate cel mai important, de asigurare a suportului nutriţional în cadrul GreenHub UMF Craiova al cărui tagline este: Hrană sănătoasă. Minte sănătoasă. Corp sănătos”.

Situat la etajul al doilea al corpului A al UMF (Petru Rares, nr. 2), hub-ul este gândit în două zone. Una în care studenţii, cadrele didactice şi partenerii UMF vor putea organiza activităţi, workshop-uri, vor putea explora infinitele posibilităţi de a colabora şi de a construi împreună lucruri din ce în ce mai bune pentru întreaga comunitate. A doua zonă oferă posibilitatea de a lua un prânz sănătos. Specialiştii UMF au creat o serie de meniuri, controlate nutriţional, în acord cu cele mai noi şi sănătoase principii alimentare. 

„Fiţi curioşi, implicaţi energici, creativi, însetaţi de cunoaştere şi nu lăsaţi nici un obstacol să vă doboare! Numai aşa vă puteţi atinge obiectivele! Noi avem responsabilitatea formării voastre, dar voi sunteţi singurii responsabili de ceea ce veţi deveni. Statutul de profesionist în domeniul sănătăţii nu este uşor de obţinut, dar dacă doreaţi să vă fie uşor nu eraţi astăzi aici! Ca rector al UMF din Craiova, dar mai ales ca profesor îmi doresc pentru noi toţi, colegi şi studenţi, un an universitar care să reprezinte mult mai mult decât un parcurs cronologic în timp. Îmi doresc să reuşim să păstrăm standarde înalte în procesul educativ şi să păstrăm aceleaşi valori  instituţionale bazate pe loialitate şi respect”, a spus şi a urat întregii comunităţii universitare medicale craiovene, în finalul evenimentului, rectorul UMF, prof. univ. dr. Dan-Ionuţ Gheonea.

 




ORL